Novi Sad
17.07.2013.
13:59 > 15:42
Iako su roditelji učenice trećeg razreda Baletske škole S.G. podneli prijavu u kojoj tvrde da je devojčica izložena psihičkom i emotivnom zlostavljanju, gradska prosvetna inspekcija utvrdila je da u pomenutom slučaju ništa nije sporno.
  • sportist

    25.12.2014 16:32
    Naravno da je covek u pravu pa to se desava u svim sferama sporta i umetnosti ,sramotno je zataskivati ono sto svi znaju igras koliko platis:BRUKA UNISTAVAJU MLADU DECU I TALENTE.
  • 15.08.2013 09:13
    Roditelji, pošaljite pisma ne samo u našu inspekciju (oni duvaju u isti rog sa našim direktorima), nego identična pisma u republičku inspekciju i u ministarstvo prosvete u Beogradu. Neće moći baš sve tako lako da zataškaju. Podrška za devojčicu, njoj je sigurno najteže. Slične stvari se dešavaju i u drugim, pa i osnovnim školama. Nažalost, sve je veći talog u prosveti.
  • Y

    18.07.2013 01:09
    @Anonimus: A ko su... @ Balerina
    Ako dete tokom redovnog školovanja ne postiže očekivani rezultat (a tome su često krivci profesori), neophodno je da se angažuju privatni profesori. Zamislite da se u nekoj, recimo, gimnaziji zabrani detetu da izađe na ispit, i ono se ostavi neocenjeno, zato što je dete uzimalo privatne časove. Ovde nešto jako smrdi.
  • ZoranNS

    17.07.2013 21:53
    Baletan - Baletan
    Kažete: "Meni su se uvek profesorke smeskale dok sam radio spagu, zbog vidljivih mosnica i meni to nije smetalo." Videli ti klikere u gaćama, a da su ti videli klikere u glavi verovatno bi bile veoma razočarane.
  • Balerina

    17.07.2013 20:49
    Završila sam baš ovu baletsku školu, samim tim sam jako dobro upoznata sa "žrtvama" u njoj.

    Poznajem dotično "jadno dete" kako je neko naveo iznad.

    Naglašavam - u ovoj školi niko nije zlostavljan, samo je odnos profesora ka deci koja ne ulažu 100 posto snage u skladu sa svojim mogućnostima drugačiji.

    Profesori su tu za učenike svaki dan ceo dan u cilju da ih nauče i normalno je da će im zasmetati kada neko ne uzvraća uložen trud.

    Profesorica koja joj predaje je meni predavala kada sam bila mala i jedan je od boljih pedagoga koji je tu za sve đake da im pomogne u vezi bilo čega u školi i van nje.

    Meni je balet predavala najstroža profesorica u školi ali sam je uvek poštovala i na kraju smo imale odličnu saradnju.

    Direktorica je takodje, odličan pedagog.

    I nije istina da su sve neostvarene balerine, pogotovo ne profesorica koja se navodi kao zlostavljač. Igrala je u ruskom pozorištu i tamo je završila kurs za pedagoga.
  • Baletan

    17.07.2013 20:30
    Baletan
    Ne znam sta se desavalo u tom slucaju. Meni su se uvek profesorke smeskale dok sam radio spagu, zbog vidljivih mosnica i meni to nije smetalo. Da li je to zlostavljanje i kome da se obratim?
  • ...

    17.07.2013 17:34
    dr Kojadinovic sve to sredi
    Izveštaj lekara specijaliste Kliničkog centra Vojvodine!!!!!!!!!!

    Pa to se dobija za neku sitnu lovu....date nesto u kovertici i dobijete izvestaj.
  • Beba

    17.07.2013 17:04
    Folkloraš 2
    Ne znam da li dete ne voli balet jer roditelji leče ambicije na njoj ili se ipak nešto desilo jer sujeta očito postoji.... No iz svog iskustva, ja sam išla u baletsku školu i paralelno na folklor volela sam i jedno i drugo ali sam se na kraju ipak odlučila da nastavim sa folklorom jer sam trpela silne uvrede od jedne profesorice u baletskoj a bila sam dete i trpela sam i ne samo ja par nas,odlučila sam da napustim balet....
    Rekla bi da se u ovom slučaju pojavio problem jer su garant roditelji previše gurali nos u rad ili ocenjivanje dotične profesorice..... ali da postoji problem u školi postoji.....to su neostvarene balerine.....
  • 17.07.2013 15:24
    A ko su mama i tata?
    A ko su ti roditelji? Sta oni rade? Cime se bave? Jesu neki novokomponovani biznismeni?
    Zasto ima dete ide u tu baletsku skolu a angazovali su privatnog koreografa?
  • 17.07.2013 15:10
    Meni je u svemu ovome žao tog deteta.
  • Folkloraš

    17.07.2013 14:16
    Hmmm...
    Na početki bih rekao dve stvari: Načuo sam da se u ovom konkretnom slučaju radi na tome da se namesti zvrčka direktorki škole, ali kao prosvetar, moram da dodam da sam razočaran što je takozvana Eksterna prosvetna komisija pred kojom drhte sve škole u gradu ovoj školi dodelila četvroku (najvišu moguću ocenu).

    Kako se bavim folklorom, a ova škola odavno poseduje smer Tradicionalni igrač-pevač, u kontaktu sam sa decom koja ovu školu pohađaju. Poznajem i neke od profesora škole i jedino što mogu da kažem jeste da tu školu PODHITNO treba neko da pretrese uzduž i popreko, da iskompleksirane i ifrustrirane kolege pošalju na detaljna ispitivanja jer tamo definitvno vlada javašluk u svakom smislu!

    Napomenuo bih i da sam o koleginici koja se spominje u tekstu čuo samo reči hvale...

    Toliko...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna